dissabte, 29 de febrer del 2020

Malpàs 104

L'últim exemplar de la revista Malpàs, corresponent al mes de desembre de 2019 (núm. 104) ens recorda el Nadal amb una imatge de la plantada del pessebre al Calvari, una activitat que organitza l'Associació Cultural Lo Llaüt des de 1998 de forma ininterrompuda.
L'editorial es fa ressò del manifest del 25N en motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones de l'any 2019
Un altre dels elements clàssics en l'última revista de l'any és el calendari que any rere any dissenya Jaume Ferrús, enguany amb l'epígraf Amnistia! Llibertat! Absolució! i que s'ha fet arribar als presos polítics i al president Puigdemont a Waterloo.
El Malpàs al món ens porta fins a l'Estàtua de la Llibertat, a Nova York, i les Niagara Falls, al Canadà. A l'I tu, què estudies? Pau Navarro explica l'experiència d'estudiar Disseny de Moda a Barcelona. Aquest número a Noms de les cases del poble hi trobem ca Rovelló.
La secció Arrels ens parla, entre d'altres, de les Germanes de Nostra Senyora de la Consolació a Ascó, hi trobem una fotografia de l'antic equip de futbol d'Ascó o de les Jornades Nacionals de Jocs d'Albarracón, on hi va assistir Lo Llaüt.
El bloc informatiu ens atansa a l'actualitat local, així com la informació institucional de l'ajuntament d'Ascó, el consell comarcal de la Ribera d'Ebre i ANAV; així com aquelles notícies d'Ascó publicades en diferents mitjans de comunicació. També hi trobem informació dels centres educatius del poble i de l'Institut de Flix, així com del Club Ciclista d'Ascó i el Club d'Atletisme Ascó-Ribera d'Ebre.
A Noves Tecnologies Joan Biarnés ens informa del ransome i del phising, mentre a D'interès ciutadà és Albert Samper qui ho fa de les clàusules abusives en escriptures hipotecàries. 
Com sempre, una revista carregada de materials.

1 comentari:

Messy ha dit...

This post is extremely easy to Understand and acknowledge without forgetting any subtle elements.
Click here
My blog
Check over here
Visit main page