diumenge, 22 de novembre del 2009

Malpàs 64

Amb una mica de retard, però ja ha aparegut un nou número de la Revista Malpàs –la 64- corresponent al mes de setembre de 2009. La portada està dedicada a una activitat que des de fa uns tres o quatre anys ja forma part dels actes de la Diada a Ascó, el concurs de l’home més fort.
Com sempre, compta amb les seccions habituals: l’actualitat, el recull d’activitats de l’Associació Cultural Lo Llaüt, els articles d’opinió, un extracte de les notícies del poble i de la comarca aparegudes a la premsa, el record fotogràfic, el racó literari o l’espai de passatemps, entre d’altres. Aquest número dedica unes pàgines a la darrera festa major d’estiu (el pregó de festes de Montse Vallès, les pubilles i els hereus i un recull d’imatges).
En la secció Arrels hi trobem un article sobre l’evolució de l’ofici de venedor en els 50 darrers anys, de Glòria Ferrús, les II Jornades d’estudi de les festes de Sant Antoni als Països Catalans, a Manacor, amb presència asconenca i amb una comunicació de Biel Pubill i Josep M. Raduà sobre la figura dels majorals a la festa d’Ascó, o el curs de diorames pessebristes realitzats en el marc de l’escola d’estiu a càrrec d’Ignasi Biarnés.
Mentrestant, des de l’equip de redacció ja s’està treballant en el següent número que preveu destinar unes pàgines a la memòria de Carmel Biarnés arran de la I Jornada d’Estudis Locals i Territorials que se li va dedicar.