dissabte, 7 d’abril del 2012

Encontre amb angelet

Foto: SORTIM

Entrem a la recta final de la Setmana Santa, uns dies que són plens de rituals religiosos, alguns dels quals han esdevingut patrimoni festiu de les poblacions. A Ascó, a part de les litúrgies pròpies de Divendres Sant, també destaca d'una forma especial la Processó de l'Angelet que té lloc el Diumenge de Pasqua. Tot i dir-se processó, és més aviat una representació de la trobada de Jesús ressuscitat amb la Mare de Déu on, a diferència d'altres indrets, hi intervé la figura d'un àngel.

Al suplement Sortim d'El Punt Avui surt ressenyada la Processó de l'Angelet com una activitat del cap de setmana amb el títol d'Encontre amb angelet, que he manllevat per aquest apunt del blog.

Vilaweb també fa esment de les processons típiques de la Setmana Santa als Països Catalans. Del Diumenge de Pasqua en destaca la Processó de l'Encontre de Flix i la Processó de l'Angelet d'Ascó. Aquest article, Setmana Santa: dies de processons, ens permet conèixer els altres llocs on un àngel protagonitza les processons de l'Encontre, en concret Olot i Blanes al Principat, i Alfarrasí i Alcoi al País Valencià.

Finalment, per conèixer més la tradició de l'Angelet d'Ascó, es pot escoltar una intervenció que es va fer l'any passat a Catalunya Ràdio que vaig esmentar en un apunt al blog o bé la informació que hi ha recollida a l'espai web festes.org.