dijous, 26 de desembre del 2019

Malpàs 103

En aquesta ocasió encara no havia tingut oportunitat de ressenyar el núm. 103 de la revista Malpàs, corresponent al mes de setembre de 2019. Una revista que es fa ressò en el seu editorial del Manifest per la Vaga Mundial del Clima que va tenir lloc el 27 de setembre.
El número 103 inclou un petit reportatge fotogràfic de la festa major que va tenir com una de les novetat la jornada castellera amb els Xiquets de Reus i que és precisament la imatge de la portada de la revista, així com el pregó de la festa que va pronunciar Magda Biarnés -en l'any que en feia 50 del seu pubillatge.
Força informació a partir de les notícies breus, de les notes de premsa de l'ajuntament d'Ascó -que compta amb l'organització del cartipàs municipal per al mandat 2019-2023) i les informacions del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Per acabar aquest bloc informatiu hi ha les notícies destacades per ANAV i la presència d'Ascó a la premsa.
La secció "I tu... què estudies?" té com a protagonista Maria Viñes, estudiant de Biotecnologia; mentre que els "Asconencs pel món" ens trasllada al Japó de la mà de Montserrat Campos.
Molt interessant l'article de Felip Fucho titulat "El fossar dels moros", l'indret del qual encara s'ha d'acabar concretant tot i saber-ne una situació aproximada.
Col·laboracions literàries, notícies esportives, informacions dels centres educatius, seccions lúdiques... complementen una revista farcida de contingut.