dissabte, 20 de febrer del 2021

Nova rotonda a l'accés nord d'Ascó (C12)

Compte enrere per millorar l’accessibilitat i la seguretat viària a l’encreuament de la C-12 amb la C-12b, al seu pas per Ascó. I és que avui el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, en una estada a Ascó, ha situat la data d’inici de les obres al mes de setembre. Aquesta visita ha coincidit amb l’inici de la licitació de les obres i per tant, encarant ja la recta final per la futura construcció d’una nova rotonda de 80 metres de diàmetre exterior que permetrà reordenar els moviments dels diversos accessos de l'entorn.

L’obra es licita per 1,5 milions d’euros i està finançada en un 61% per l’Ajuntament d’Ascó i en un 39% per la Generalitat. Dels 900.000 euros aportats per l’Ajuntament, 165.000 són finançats per l’Associació Nuclear d’Ascó, mitjançant el conveni que es va establir entre les dos institucions.

El termini previst d’execució dels treballs de la construcció de la nova rotonda és de cinc mesos. Els treballs inclouran els ferms i paviments; sistemes de drenatge; enllumenat, energia elèctrica i xarxa de telecomunicacions; formació d’estructures i murs; mesures d’integració en l’entorn; xarxa de reg; i elements de senyalització, abalisament i barreres de seguretat.