diumenge, 6 de novembre del 2022

Malpàs 114

 L
La portada de la revista es fa ressò de l'arribada a Ascó de la Flama del Canigó per la festa de Sant Joan, tradició recuperada l'any 2020 i que des d'aleshores encén les fogueres que cremen una de les nits més màgiques de l'any, la del solstici d'estiu.
En aquest número hi té un pes important l'apartat informatiu a partir de l'actualitat local, així com de les notícies emeses per l'Ajuntament d'Ascó i l'empresa ANAV. Com és habitual, tenim informació de l'Associació Cultural Lo Llaüt, de l'Escola Sant Miquel, de la Llar d'Infants Vailets i de l'Institut de Flix. A nivell esportiu, l'actualitat del final de temporada del Club d'Atletisme Ascó-Ribera d'Ebre i del Club Handbol Ascó.
La secció d'Asconencs pel món té dos protagonistes: Rosanna Cabacés i Marc Fuertes, des d'Estats Units. Mentre que la Sinead Serra (Grau de Dret a la URV) respon les preguntes de l'I tu què estudies?
Des de la secció Arrels fem cap a la festa de Carnaval de 1988 i al Dijous Llarder de 1972, amb unes imatges per al record. Rosa Maria Ribes explica a l'apartat Noms de les cases del poble l'origen de Ca Rifa.
El Racó Literari pren volada amb la Nit de la Cultura, ja que aplega els guanyadors dels Premis Vila d'Ascó així com del III Concurs de Microrelats Sant Jordi.