dissabte, 11 de febrer del 2023

Malpàs 116

L'últim número de la revista Malpàs, el 116, corresponent a desembre de 2022, ens convida a la lectura amb una imatge de portada ben nadalenca, ja que recull el diorama elaborat pel pessebrista Ignasi Biarnés Biarnés i que s'ha pogut contemplar a la porta de l'Ajuntament, que portava per títol "Caravana de Reis".  Un goig contemplar cadascun dels detalls.
L'editorial se suma al manifest del Correllengua 2022, en aquesta ocasió signat pel periodista i director de Vilaweb, Vicent Partal.
El principal bloc de la revista està destinat a l'actualitat del darrer trimestre de l'any: activitats variades organitzades tant per les entitats locals com l'Ajuntament; informacions municipals i del Consell Comarcal; i les notícies d'ANAV. A més, es fa ressò de l'aparició d'Ascó a la premsa amb informacions sobre els treballs arqueològics al castell, el fons nuclear o les bones marques de Sònia Fraquet i Hailu Estrampes, entre d'altres.
Lo Llaüt també dona a conèixer el seu dia a dia amb les activitats realitzades i també amb les activitats programades.
Malpàs al món ha viatjat fins a Euskadi, concretament a Donosti, de la mà de Marina Baiges Giralt i Amadeu Pros Franquet; l'òptic-optometrista Nati Biarnés Clivillé és la protagonista d'Asconencs pel món des d'Andorra; Paulina Llop Borràs ens explica a I tu què estudies? el seu grau en Ciències Ambientals a la Universitat de Barcelona; i Dolors Jornet Batiste ens explica als Noms de les cases del poble Ca Rita.
La revista també es fa ressò dels títols nacionals obtinguts per Sinead Serra Perelló i Miquel Rodríguez Ortiz com a Pubilla i Hereu de les comarques tarragonines 2022, respectivament.
Com no podia ser d'altra manera, l'últim exemplar de l'any porta d'obsequi el ja tradicional calendari dissenyat per l'artista Jaume Ferrús Serra i que ha titulat "Ara és hora, segadors!", tota una declaració d'intencions anhelant la llibertat del nostre país.