dijous, 7 de setembre del 2023

Medalles d'Or de la Generalitat 2023

En el marc dels actes de la Diada Nacional, el govern de la Generalitat va lliurar la Medalla d'Or de la Generalitat, la màxima distinció honorífica que atorga el Govern per a reconèixer les persones que han prestat serveis rellevants a Catalunya, a la cantant balear Maria del Mar Bonet, l’activista cultural i editor valencià Eliseu Climent i la poeta terrassenca Marta Pessarrodona, pel seu “compromís amb la llengua i la cultura”.

Amb aquesta Medalla d’Or es reconeixen tots els accents de la llengua, i que des d’arreu es pot contribuir a què segueixi sent una llengua de futur.

Pel que fa als tres guardonats d’enguany, la poeta Marta Pessarrodona ha estat reconeguda per “la seva trajectòria literària d’amplíssim nivell”; Maria del Mar Bonet, per més de cinquanta anys de trajectòria, “transmetent els sentiments a tots els racons on es parla la nostra llengua”, i Eliseu Climent pel seu “compromís amb la llengua en el conjunt del domini lingüístic”.

Aquest guardó es va crear l’any 1978 per distingir aquelles persones que hagin prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.