dimecres, 1 de maig del 2024

Malpàs 121

La revista Malpàs arriba a l'edició 121 corresponent al primer trimestre de 2024 amb una portada que ens recorda aquelles jornades de floració dels nostres camps d'ametllers i arbres fruiters abans d'entrar a la primavera.

Com succeeix des de 1995, la primera revista de l'any recull les fotografies dels asconencs i asconenques de 2023, que per Santa Paulina també seran els encarregats de plantar l'arbre al paratge de Mas de Prades. A més, també hi trobem informació, imatges i el pregó de la festa de Sant Antoni.

En aquesta ocasió Malpàs ha viatjat fins a Delft (als Països Baixos) i Chamonix (a l'Alta Savoia, França). Una secció que fan els nostres lectors.

El bloc informatiu acostuma a tenir una presència important: Notícies breus, L'Ajuntament informa, Consell Comarcal informa, Notícies ANAV i Ascó a la premsa. Però també els nostres centres educatius  i els Clubs d'Atletisme i d'Habdbol ens informen de les seves activitats.

L'Associació Cultural Lo Llaüt informa de les activitats realitzades en el darrer període així com les activitats previstes en les properes setmanes.

Roger Ribes Serrano, estudiant del Grau en ciències de l'activitat física i esport a la Universitat de Lleida, és el protagonista de la secció I tu, què estudies?

Molt interessant els articles que ens parlen dels arbres d'interès local que hi ha catalogats: Olivera de Dot, Olivera de Jaume, Olivera de Pitó, lo Campaner o Olivera de l'hora, i el Pi blanc de la Rabassada. També fem memòria de l'evolució de la Illeta davant del Malpàs i la Capelleta, amb unes fotografies cedides per Ignasi Biarnés Biarnés.

A la secció A jugar, Biel Pubill ens parla del joc dels nius o dels ouets, mentre que La premsa d'ahir fa una mirada enrere fins el 1973 quan Ascó va acollir un concurs provincial de tractoristes juvenils.

Completen la revista el Racó literari, Noves tecnologies i Humor i passatemps.