dilluns, 21 d’octubre del 2024

Tocar lo poble



Ascó | Dissabte, 9 de novembre
De 9:30 a 13:30 h | Durada: 4 h
Modalitat: Presencial
Docència: Maria Glòria Sabaté Fontanet
Espai: Taller de l'Escola Sant Miquel, Ascó


Taller per extreure mostres de diferents matèries i textures que configuren el paisatge tàctil d’un poble. Una oportunitat per sentir, a través del tacte, allò que hem estat veient de manera sistemàtica i donar-nos l'oportunitat d'extreure-les i recrear-les utilitzant un tros de fang.

La primera part de la pràctica consisteix en preparar el fang i fer un recorregut pel municipi per fer aquesta recollida de textures. La segona part és preparar peces i el seu encofrat, l’escaiola per fer un motlle i poder extreure'n còpies de les textures recollides.



El d'Ascó és un dels quatre tallers previstos per mostrejar lo poble, un per cada un dels sentits no visuals: oïda, gust, olfacte i tacte, l’objectiu dels quals és fer un inventari de mostres d’olors, sons, gustos i matèries d’alguns dels pobles de l’Escola nòmada. Amb aquestes mostres, es crearà un nou poble que des d’una lògica no visual acamparà, en format d’instal·lació, a l’Escola d'Art i Cultura. Aquesta és una més del conjunt d'activitats artístiques i culturals d'abast territorial que desenvolupen els principis conceptuals del projecte Pobles Mudats de la Xarxa d'Espais Culturals de la Diputació.