dimarts, 18 de desembre del 2007

Estrenem normativa d'avaluació


Quan el nom no fa la cosa...
La notícia educativa de les darreres hores té a veure amb la nova fórmula d’avaluació amb la reintroducció de les qualificacions prèvies a la LOGSE (excel·lent, notable, bé, suficient, insuficient).
Canviar la denominació en les qualificacions no millorarà ni el sistema educatiu ni l’avaluació, ara bé, tot i les crítiques que ha rebut des de certs sectors docents, per mi, benvinguda sigui!
Sóc del parer que això ajudarà els mestres a matisar, a ser més precisos en l’avaluació de l’alumnat, i de cara als pares, a fer més evident quin és el progrés de l’alumne. Sense oblidar, lògicament, que aquesta denominació és fruit d’una evolució, d’una avaluació continuada, d’un intent de millorar i reconduir les dificultats o mancances que hi hagi, així com de reforçar aquelles actituds, aptituds i capacitats positives de l’alumnat.
Els mestres seguirem treballant amb uns mateixos instruments d’avaluació... però ens facilitarà la valoració de la feina feta.
Desconec si defensar aquesta nova denominació em fa carca o progre, però he de dir, que a mi m’agrada.

1 comentari:

Àngels ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu, Josep Maria. I no som sols. Molts pares i mares ja fa temps que desitjaven aquest canvi.
Una abraçada,
Àngels