Dissabte va tenir lloc l’acte central del 25è aniversari de la constitució del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) a Vinebre. Una celebració que va començar amb la recepció a ca Don Joan –on hi ha una magnífica col·lecció de Collages de Josep M. Pros- per tot seguit desplaçar-nos al local del cinema on es va retre homenatge als fundadors, presidents, guardonats amb la Sirga d’Or i d’altres protagonistes d’aquest quart de segle de l’entitat.
Al llarg de les diferents intervencions que hi va haver van sobrevolar unes quantes idees:
- la molta feina des del CERE per la cultura de la comarca en les seues diferents dimensions
- la capacitat del CERE de crear consciència de comarca abans de l’existència dels Consells Comarcals
- la voluntat d’esdevenir una entitat comarcal donant joc a tots els municipis i això ho han/hem entès tothom
- un centre d’estudis independent per damunt de les sigles o els avatars polítics (algú ho va definir com d’espectre transversal de tots els partits de tradició democràtica)
- la capacitat de vehicular idees, propostes... en aquells anys de represa democràtica i posar en contacte una generació que havia perdut la guerra, una generació que va ser educada en lengua española i el fomento del espíritu nacional amb una altra que en aquells moments estava formant-se a les universitats i bullia d’inquietuds
- com el CERE ha sabut anar realitzant el relleu generacional, adaptant-se als temps i amb molta feina per seguir fent
Al llarg de la vetllada es van poder escoltar les veus dels protagonistes mitjançant unes videoprojeccions que havia preparat Vídeo Ascó TV, i que van merèixer el reconeixement dels presents.
Em permeto acabar aquest apunt amb una frase que vaig dir en acabar la meua breu intervenció, i feia més o menys així: Gràcies a tots els que heu fet possible que els 25 anys de la història del CERE hagin estat els 25 anys de la història d’un èxit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada