dilluns, 29 de setembre del 2008

Ascó, seu de la Pubilla de Catalunya 1998

Fa 10 anys que Ascó va ser seu de l'elecció de la Pubilla de Catalunya. Va ser l'últim cap de setmana de setembre de 1998 -sant Miquel- i a l'Associació Cultura Lo Llaüt se'ns va demanar de preparar una visita guiada pel poble per les pubilles i hereus, pels acompanyants i familiars, pels membres del Foment de les Tradicions Catalanes... Va ser una experiència interessant donar a conèixer alguns racons del nostre poble que vaig poder compartir amb els amics Marc i Miquel.
La vinculació d'Ascó amb el pubillatge ve de 1963 quan va començar a escollir Pubilles locals, dos anys després essent seu permanent de l'elecció de la Pubilla de la Ribera d'Ebre, el 1984 incorpora les Pubilles infantils, i a partir de mitjans dels vuitanta acull anualment l'elecció de la Pubilla Intercomarcal de Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat. Però aquest certamen, que havia estat un dels actes emblemàtics del programa de festa major, va anar decaient fins a la seua desaparició l'any 2004.
Aquest 2008 per primer cop es va incorporar a la festa major les figures de l'hereu i els fadrins.

Aquí una imatge de part del seguici al carrer Sequerets, característic per la seua peculiar pujada en ziga-zaga -26 de setembre de 1998-.

Felicitats als Miquels!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Curiosament a aquell certamen hi va participar una noia, pubilla de Montblanc, que no va estar a la visita guiada que vam fer però si als actes a de la tarda. Aquella pubilla de Montblanc avui és la meua parella. Quines coses.

Anònim ha dit...

Ai las... que mos fem grans!!!!!
Però recordem que jo tinc un v´´ideo on surten Marc i Josep Maria fent explicacions turístiques... què joves us veieu!!!petons

joan-ganxet ha dit...

Sense cap dubte va estar pel poble una festa molt maca i també a la vegada per donar-lo a coneixer. Doncs, sí, es veritat que en Marc Viña i Josep Mª actuaven com perfectes guies molt assabentats de tots els racons del poble....I si bé recordo això, és perque a la mateixa foto del carrer Sequerets, ja també estava gravant per a VAT....Cosa que ni me'n recordava.., però aquest blog ha tornat a refrescar-me de moltes coses i de gairebe totes les arrels del meu poble......joan Domènech