dimecres, 1 d’octubre del 2008

Novetats educatives



El debat de política general al Parlament de Catalunya ens ha proporcionat novetats educatives, em refereixo a aquesta nova prova que s’haurà de passar a l’alumnat en acabar l’etapa de primària per veure si han assolit les competències en els àmbits matemàtic i lingüístic.
Reprodueixo dos fragments de les notícies aparegudes als diaris El Punt i Avui.

Educació implanta una nova prova per a tots els alumnes de sisè de primària
Els alumnes que acabin els estudis de primària hauran d'esforçar-se una miqueta més abans d'anar-se'n de vacances i començar l'ESO. El Departament d'Educació començarà a implantar al final d'aquest curs 2008/2009 una nova prova de coneixement de matemàtiques, català, castellà i anglès que hauran de fer tots els alumnes de sisè de primària, 65.781 en total. La prova, que ahir va anunciar durant el debat de política general el president de la Generalitat, José Montilla, es farà durant dos matins i no serà cap selectivitat, encara que les famílies coneixeran les notes i servirà per avaluar el conjunt del sistema educatiu i dels centres. (El Punt, 01.10.08)

Prova de matemàtiques i llengua en acabar la primària
Educació avaluarà tots els alumnes de 6è en el domini de la lectura i l'escriptura, el càlcul i la resolució de problemas. L'examen no incidirà en la promoció de curs i vol ser un estímul per a la millora dels resultats
El Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, dependent del departament d'Educació, serà l'encarregat d'elaborar i aplicar els exercicis, que els més de 60.000 alumnes escolaritzats en aquesta etapa (descomptant els nens amb necessitats educatives específiques) realitzaran de forma simultània, durant dos matins al mes de juny, als mateixos centres on estan escolaritzats.
(Avui, 01.10.08)