Ahir vaig tenir ocasió d’anar fins a Prat de Comte i participar de la VII edició de la Festa de l’Aiguardent. Als carrers s’hi respirava un ambient de festa amb música de grallers, parades diverses al llarg del recorregut, l’acolliment a les cases on es destil·lava aiguardent, dels sabors tradicionals de les degustacions de pastes... i tota aquella sèrie d’activitats que complementen un cap de setmana dens.
La novetat d’enguany va ser el nou alambí, l’Espigolera, en què es volia recuperar una tradició ben arrelada al poble com és la destil·lació d’espígol. L’alambí, situat a la Plaça de l’Església, es feia notar amb la seua capacitat de 500 litres i els seus tres metres d’alçada. L’espígol s’introdueix a l’alambí i el vapor d’aigua arrossega l’essència per tot el serpentí. Al final del procés s’obté oli essencial i aigua perfumada.
La novetat d’enguany va ser el nou alambí, l’Espigolera, en què es volia recuperar una tradició ben arrelada al poble com és la destil·lació d’espígol. L’alambí, situat a la Plaça de l’Església, es feia notar amb la seua capacitat de 500 litres i els seus tres metres d’alçada. L’espígol s’introdueix a l’alambí i el vapor d’aigua arrossega l’essència per tot el serpentí. Al final del procés s’obté oli essencial i aigua perfumada.
1 comentari:
Moltes gràcies per vindre
Publica un comentari a l'entrada