diumenge, 25 de gener del 2009

Figueres 2009


Figueres és des d'ahir Capital de la Cultura Catalana 2009.
Figueres exercirà la capitalitat amb un ampli programa amb dos eixos centrals: la ciència i la tècnica al voltant de la figura de Narcís Monturiol, i la cultura popular al voltant de la figura de Pep Ventura.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.
Ja han acollit la capitalitat cultural les ciutats de Banyoles (Pla de l’Estany) 2004; Esparreguera (Baix Llobregat) 2005; Amposta (Montsià) 2006; Lleida (Segrià) 2007 i Perpinyà (Rosselló) 2008. Després de Figueres ho seran Badalona (Barcelonès) 2010, i Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra) 2011.
Pot ser designat qualsevol municipi de més de 3.000 habitants que presenti candidatura la qual serà seleccionada per un jurat compost per rectors universitaris.