dissabte, 12 de setembre del 2009

Crònica de la independència


A qui segueixi més o menys la Patrícia Gabancho en la seua faceta com a tertuliana o articulista en diferents mitjans, no sorprèn gens ni mica el contingut del llibre Crònica de la independència, que va ser tot un èxit el passat Sant Jordi.
Sens dubte és un divertiment de l’autora, en el qual gairebé trenta anys després que Catalunya assoleixi la independència, un científic català que viu a Canadà torna al país per fer una balanç d’aquests anys i per això es posa en contacte amb les autoritats en els diferents àmbits (consellers del govern, experts com politòlegs, historiadors, periodistes... fins i tot la presidenta). També recull els articles d’opinió, les cròniques i les notícies que s’haurien publicat en diferents mitjans de comunicació tant catalans com espanyols en els dies “gloriosos” de la declaració unilateral i posterior votació al Parlament de tal fita.
Segons el llibre, la proclamació té lloc el 2010 i el president de la Generalitat és Miquel Roca. Em temo que en aquest sentit el llibre no serà premonitori. Això sí, deixa clar que ser independents no és tan difícil.