diumenge, 17 de gener del 2010

Cloenda de l'Any Amades

Diferents municipis de Catalunya s'han sumat a la cloenda de l'Any Amades amb una enlairada de globus i la lectura del manifest que adjunto. L'activitat ha tingut lloc simultàniament a diferents pobles i ciutats de Catalunya avui diumenge 17 de gener a les 12 del migdia.
El poble d'Ascó, els Majorals de Sant Antoni i l'Associació Cultural Lo Llaüt també s'hi han adherit coincidint en la celebració de la festa de Sant Antoni.

L’any Amades és la commemoració del 50è aniversari de la mort de Joan Amades, però també, una crida lliure a tot el país i en especial al món de la cultura popular per reflexionar sobre el moment actual. Ja no parlem de folklore sinó de patrimoni, que és el llegat dels nostres avantpassats que volem transmetre als catalans del futur.
Vivim una època de modes i globalitzacions que disposen, a més de l’impuls de la novetat, de la força d’agents divulgadors d’altres cultures. Catalunya viu una pretesa època d’or de llibertats. Per això, quan el que es considera normalitat és la tònica general, hi ha una tendència a la relaxació. En moments com aquest és quan hi ha el perill que es perdi la nostra identitat.
Joan Amades va ser un home que va treballar incansablement pel país i que, sense frases grandiloqüents, dedicà tota una vida a l’estudi i a la divulgació de les tradicions. Avui, el seu exemple ens ha de remoure la consciència, ens ha d’impulsar a lluitar sense vergonya per la cultura popular catalana, viva i permanentment renovada, que és la forma més genuïna de la nostra manera de ser.

1 comentari:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Un homenatge merescut per un prohom del nostre poble.

Des de la Catosfera també ens n'hem fet ressò amb gairebé quaranta escrits des de diferents blogs. M'he permès d'afegir-hi el teu escrit.