dimecres, 24 de març del 2010

Beca Artur Bladé


Dissabte passat, a Benissanet, en el transcurs de la Jornada Artur Bladé Desumvila, es va dur a terme la presentació del treball becat l’any anterior sobre l’obra i figura d’aquest escriptor benissanetà.

La concessió de la beca de 2009 va recaure en el periodista i escriptor Xavier Garcia i la seua proposta de treball sobre la correspondència que va mantenir Artur Bladé entre el 1942-1986, que va titular com a “correspondència d’exili i retorn”. Es centra en la correspondència mantinguda amb cinc figures que no únicament permeten conèixer les vivències del propi Artur Bladé sinó que també són el reflex d’una determinada època històrica. La correspondència que ha ressenyat Xavier Garcia és la mantinguda amb Antoni Rovira i Virgili, Carles Riba, Francesc Pujols, Rafael Tasis i Joan Baptista Xuriguera.

Cal recordar que aquest material actualment està en dipòsit a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre.

En la mateixa jornada es va presentar la segona convocatòria de la Beca Artur Bladé que té per objectiu incentivar “un treball de recerca que tingui com a objecte central l’estudi de l’obra, la figura o el pensament d’Artur Bladé i Desumvila”. La beca està dotada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i per l’Ajuntament de Benissanet amb un import de 2.000 euros.