dimarts, 9 de març del 2010

El CERE premiarà els millors treballs de recerca sobre la Ribera d'Ebre


El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) ha impulsat el I Concurs de treballs de recerca de batxillerat sobre la Ribera d’Ebre. D’aquesta manera, l’entitat comarcal vol potenciar entre l’alumnat jove el coneixement i la investigació de diferents àmbits d’estudi sempre des d’una perspectiva local o comarcal de la Ribera d’Ebre.

En aquesta primera convocatòria podran prendre-hi part els treballs de recerca de batxillerat corresponents a l’actual curs 2009/2010 i amb el vistiplau explícit de la direcció del centre de secundària on l’alumne estigui cursant els seus estudis. Els estudiants interessats en participar de la convocatòria tenen temps a fer-ho fins al 30 de març de 2010, últim dia per l’admissió dels originals per part de l’entitat.

El jurat –que estarà constituït per membres de la junta directiva del CERE i altres estudiosos i docents de la comarca- tindrà en consideració el rigor i el tractament científic i/o humanístic en el desenvolupament del tema treballat, l’originalitat en el plantejament així com la metodologia emprada, l’ús de fonts d’informació i la seua idoneïtat. També es tindran en compte aspectes de caire més formal com una adequada estructura del treball escrit, la capacitat de síntesi, la presentació dels materials i l’ús pertinent de recursos gràfics i multimèdia, així com un ús correcte de la llengua catalana.

S’atorgarà un premi a la millor recerca sobre la Ribera d’Ebre que acompleixi els objectius marcats pel CERE, i també un total de tres reconeixements a la resta d’originals presentats. El treball guanyador obtindrà una beca del CERE per un valor de 350 € i la subscripció com a soci o sòcia de l’entitat per un període de dos anys, de manera que rebrà gratuïtament a casa les publicacions que el CERE editi en aquest temps. Els treballs amb reconeixement obtindran un detall d’agraïment i també la subscripció gratuïta a l’entitat al llarg de dos anys. Finalment, els docents que hagin tutoritzat els treballs seran reconeguts amb un diploma acreditatiu.

L’objectiu és també la difusió dels treballs guardonats, per la qual cosa els seus autors cediran al CERE el dret de publicar el treball i la seua comunicació pública per la xarxa Internet per facilitar-ne la seua consulta.

El lliurament del premi tindrà lloc al voltant de la diada de Sant Jordi a la seu del CERE.