dilluns, 9 d’agost del 2010

Piensa, es gratis

Piensa, es gratis és un llibre que reuneix, a parer de l’autor, 84 principis, o 84 idees, o 84 reflexions que propicien l’èxit a través de la potenciació del talent, de fer ús del cervell. Ja ho diu l’autor, el publicista Joaquín Lorente, “pensar és gratis”. Lorente parteix de la seva experiència al món de la publicitat i de l’empresa per estimular i persuadir els lectors per fer ús de la capacitat de pensar.
No és un llibre de lectura imprescindible. Es llegeix de forma amena. Sembla més enfocat a lectors que treballen al món de l’empresa amb uns objectius per assolir o escales per ascendir (a la recerca de l’èxit professional). Cal dir, però, que sí que podem trobar elements que ens poden servir per reflexionar a qualsevol de nosaltres, perquè tots som o podem ser emprenedors en el nostre dia a dia.
Es llegeix ràpid perquè a més està dividit en vuitanta-quatre capítols (un per cadascun dels principis) que tenen entre una i dues pàgines. Alguns dels títols dels principis són: “Si no saps el que persegueixes, mai sabràs on vas”, “Sempre sobra temps per fracassar; el del triomf sempre és escàs”, “Quan no passa res, no passa res”, “La comunicació és l’art de fer-se entendre” o “Només tens un problema? Quina sort! Ara només ha de trobar la solució”.