dijous, 4 de novembre del 2010

Bona notícia

La Ribera d’Ebre estrena un nou mitjà de comunicació i ja sabem que això d’estrenar agrada i per norma general és una bona notícia. Hi ha força pobles que disposen de la seva publicació local –penso en exemples com La Veu de Flix, La Foig de Garcia, Lo Mussol de la Palma d’Ebre, Malpàs d’Ascó-. Però benvinguda una iniciativa que neix amb voluntat de superar l’àmbit local i abastar el territori més immediat com ja estan fent les emissores de ràdio a Flix, a Móra la Nova i especialment la degana, Ràdio Móra d’Ebre.
Aquesta proposta d’un mitjà en paper és segurament arriscada tenint en compte que s’adreça a un volum de població discret i més en plena era tecnològica en què els diaris digitals, els blogs o les pàgines webs van ocupant part del terreny dels mitjans tradicionals.
Per això, desitjo que el Diari del Priorat i la Ribera d’Ebre sàpiga ocupar l’espai que li deixen els altres mitjans en paper que no sempre es fan prou ressò de l’ampli ventall d’activitats del teixit associatiu, de la tasca dels emprenedors de casa nostra, de les iniciatives locals... Vist des del nord de la Ribera, hi ha la sensació que només formem part de l’actualitat quan s’ha de parlar de les notícies relacionades amb les centrals nuclears d’Ascó o els llots tòxics de Flix. Sense negar que siguin d’interès, que ho són i molt, també hi ha vida més enllà.

JOSEP M. RADUÀ SERRA

Article publicat al DIARI DE LA RIBERA (30/10/2010 - núm. 1)