dimecres, 17 de novembre del 2010

Iniciat el procés de selecció de la Sirga d'Or 2010

El CERE és l’encarregat de seleccionar la persona i l’entitat que ha de rebre el guardó Sirga d’Or, premi que es concedeix cada dos anys i que és atorgat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
Per tal de dotar el procés de selecció d’una major participació en l’elecció, la Junta Directiva del CERE va aprovar la constitució d’una comissió d’institucions i persones de relleu de la comarca i de diferents municipis, que han estat els que han portat a terme el procés de selecció dels candidats.
El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre va convocar, tal i com diuen les bases, aquesta comissió. Després d’escoltar les diverses propostes de candidats i l’exposició dels motius, es va aprovar per unanimitat la llista definitiva següent:

CATEGORIA ENTITAT
· Vídeo Ascó Televisió
· Colla de Diables El Jordiet de Garcia
· Orfeó de Flix
· La barca de Miravet

CATEGORIA PERSONA
· Joan Ramon Vinaixa
· Josep M. Barbero
· Miquel Esteve
· Sònia Franquet
· Les treballadores de la pauma de Rasquera


Els socis del CERE són els encarregats de fer l'elecció final dels guardonats. Reben una butlleta amb el nom dels candidats, i un document resum de la biografia i els mèrits de cada un, i aleshores marquen amb una creu els seus escollits i retornen la butlleta al CERE. El termini de votacions és fins al 25 de novembre. Un cop rebuts tots els vots, es farà el recompte, del qual sortirà un guanyador/a de cada categoria.
Durant el mes de desembre es realitzarà un acte d’entrega dels guardons als guanyadors i de reconeixement i agraïment als candidats finalistes de l’edició 2010.