dijous, 23 de desembre del 2010

Rebuig a la sentència

L'escola, en català!!

Us adjunto un fragment emès per Òmnium Cultural arran d'aquesta sentència ignorant i absurda d'un Tribunal Suprem que viu aliè a la realitat catalana on la convivència lingüística és un fet i la immersió lingüística ha estat un èxit.

El Tribunal Suprem ha emès tres sentències on ordena que s'han de "garantir que el castellà sigui llengua vehicular a l'ensenyament" emparant-se amb la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Quan menys d'una desena de pares els qui han reclamat acabar amb la immersió lingüística. El Tribunal Suprem està valorat en els rànquings internacionals com el del Fòrum de Davos per sota d'altres òrgans homòlegs de països com Aràbia Saudita, Egipte, Uganda, Nepal... quant a independència i imparcialitat.
Aquestes sentències provoquen la mort del sistema d'immersió lingüística, un sistema premiat arreu d'Europa, que no només garanteix l'existència de la llengua catalana i la seva qualitat en producció cultural, sinó que l'acabament d'un sistema de cohesió, on ciutadans de qualsevol origen, llengua o estatus econòmic tenen l'oportunitat d'ascendir socialment, ja que la Generalitat de Catalunya d'acord amb les sentències ha d'adaptar elsistema educatiu d'acord amb aquestes sentències.

Desitgem que els nostres representants estiguin a l'alçada de les circumstàncies davant aquest nou atac al país i a un dels seus eixos vertebradors, la llengua i el seu ús a l'escola.

1 comentari:

Àngels ha dit...

Hola Josep Maria,
Si vols i voleu llegir el text íntegre d'una de les sentències del TS on s'ordena reintroduir el castellà com a llengua vehicular, us adjunto un link:
http://www.ara.cat/societat/Text-Tribunal-Suprem-linguustica-reintroduir_0_394761227.html

És indignant!