dimecres, 27 d’abril del 2011

La Ribera d’Ebre promou la gestió política municipal 2.0

El Consell Comarcal i el CERE organitzen una jornada per mostrar exemples d’implantació d’eines d’Internet 2.0 en la gestió política municipal.
El dijous 28 d’abril la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre serà l’escenari de la Jornada Política Municipal 2.0 a partir d’una activitat conjunta que organitza el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i el Consell Comarcal.
L’objectiu de l’activitat és el debat sobre l’ús de les eines informàtiques 2.0 a través d’Internet, i que servirà per informar els càrrecs electes, tant els actuals com els que puguin sorgir després del 22-M, de la gestió municipal a través de recursos TIC. Amb aquest fi, es mostrarà l’ús que es pot fer d’aquestes eines i es donaran a conèixer experiències que ja es duen a la pràctica a dia d’avui en diferents municipis catalans.
El programa inclourà una ponència a càrrec de de Saül Gordillo, periodista i expert en l’ús de les eines 2.0 en política municipal, que exposarà les opcions que ja es troben a l’abast i la forma de fer-ne un bon ús. També es realitzarà un debat amb diferents experiències a càrrec de Gonçal Serrate, alcalde de Corbins (Segrià) de 1.320 habitants, vocal de la Comissió de Telecomunicacions de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i vicepresident de LOCALRET, i Ricard Espelt, regidor de Copons (Anoia) de 320 habitants, dissenyador gràfic i màster en Societat de la Informació i del Coneixement per la UOC.
La benvinguda anirà a càrrec de Bernat Pellisa, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Àngels Pérez, presidenta del CERE i Josep Miquel Vila, coordinador d’informàtica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, així com de la participació per videoconferència de Ricard Faura, cap de servei de l’àrea de Societat de la Informació de la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya.
La participació del CERE es canalitza a través de la secció de Noves Tecnologies, que es va crear l’any 2002 vista la necessitat d’adaptar-se als nous temps. En aquest sentit, el CERE va ser un centre pioner en l’àmbit de les tecnologies de la informació a la Ribera d’Ebre –disposa de web des de 1997-. Per això considera interessant la promoció d’iniciatives d’ús d’eines 2.0 dins de l’administració local.
Entre les principals accions realitzades per la secció destaquen el canvi d’imatge i de gestió del lloc web de l’entitat apostant pel programari lliure en llengua catalana, l’ampliació de continguts (estatuts, activitats, bases de beques i premis...) que es poden consultar pe la xarxa, la difusió d’un vídeo promocional del CERE, l’ús de tràmits per Internet amb l’administració local amb certificat digital o disposar d’un compte al Facebook, entre d’altres.