dimarts, 5 d’abril del 2011

Patijoc a Ginestar

El divendres 1 d'abril vam estar amb el nostre alumnat de 1r de Cicle Mitjà a Ginestar participant al Patijoc amb les altres escoles de la Ribera d'Ebre. Aquesta és una trobada comarcal del Pla Català de l'Esport en la qual els xiquets i xiquetes -enguany uns 250- comparteixen una sèrie de jocs populars i tradicionals: bitlles, la corretja, la xarranca, cursa de cames lligades, saltar el riu, bèlit, el mocador, bales, blanc i negre, corda, tocar pedra, pica mans, pilota caçadora, l’aranya, pedres al cistell, espardenya, cementeri, comba, pedra-paper-tisora, cues d’animals i estirar la corda.

La jornada es va allargar durant tot el dia i per dinar vam anar a l'Ermita de Ginestar. Abans de tornar cap a Flix, però, hi va haver un fi de festa amb gresca i ball.

En el Patijoc hi participen com a monitors alumnes dels instituts de la Ribera d'Ebre, els quals s'encarreguen de dinamitzar les activitats, fent una feina molt lloable.

Va ser una trobada intensa pels nostres petits -per conèixer alumnes d'altres pobles i pel munt d'activitats que havien de fer- i amb una molt bona organització en tots els aspectes.