dimarts, 17 de juliol del 2012

Recull de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi 2011

L'anhel desesperat de Víctor de la Torre Estévez
Ens endinsa en un context que podríem anomenar d'actualitat quan ens presenta un món de la comunicació que viu segrestat -i mai tan ben dit, llegit el relat- per poders que fan i desfan. El text és una carta d'un periodista que quan estava a punt de destapar un escàndol va ser reclòs a casa i vigilat.Una carta on exposa les seves vivències, les seves sensacions, on reflexiona sobre aquest món eclipsat per la corrupció en els diferents nivells. Com diu en algun moment o altre de la narració, aquesta carta, "Anhel desesperat" és un cant a la llibertat perduda.

Quelcom essencial d'Àngels i Glòria Montaña Faiget
Una història d'aparença senzilla: una gota d'aigua trava amistat amb un petit de set anys, el Martí, que està de vacances amb els seus pares a la platja. Mentre en Martí està pescant escolta com li parla algú, i aquest algú és una gota d'aigua. Li explica vivències alegres i tristes en què l'aigua ha estat protagonista. Sens dubte una història amb missatge mediambientalista de respecte a l'entorn i a la importància de l'aigua. Així ens conviden a la lectura de la narració:
D'un vell viatge i un instant inesperat,
neix el compromís per a l'eternitat.

L'autèntic viatge de Crístian Moyano Fernández
L'última de les històries ens presenta un editor insatisfet amb la vida que du fins que apareix una noia i li porta un original. Tot just a partir de la lectura d'aquest text descobreix que la clau per viure bé és viatjar, i vol posar a la pràctica el mateix recorregut que el protagonista de la novel·la. Això el porta a viatjar pels Alps suïssos, per l'Índia, pel desert del Sahara, per les mars braves de l'oceà Atlàntic i pel Pirineu. En cadascun dels viatges aprèn valors que en definitiva el porten a descobrir "l'autèntic viatge", el viatge a l'interior d'un mateix.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Trobo que té molt bona pinta, sobretot l'última història.
Ja tinc una lectura pendent...
Nuria