diumenge, 23 de desembre del 2012

Cens de Població 2011

S’han fet públiques les dades del Cens de Població corresponents a 1 de novembre de 2011. A diferència del Padró Municipal, que les dades s’oficialitzen cada any, el Cens és una operació estadística de gran abast i que s’elabora cada deu anys. El Cens no inclou únicament les xifres d'habitants, sinó que incorpora les principals característiques de la població com per exemple informacions dels edificis, dels habitatges, així com característiques de les persones (sexe, edat, nacionalitats, estudis, situació laboral...)
Des de l’últim Cens (2001) fins ara la població de la Ribera d’Ebre s’ha incrementat en 1.700 persones. Aquest augment és el reflex de la darrera dècada a la nostra comarca on la població nouvinguda ha capgirat la tendència de davallada constant de població als nostres pobles. Hem viscut la dècada de l’acollida de població immigrada. Ara caldrà veure com la situació de crisi econòmica dels darrers temps incideix en la població de la comarca: des de la frenada en l'arribada de població immigrada fins a un retorn de joves cap als seus municipis d'origen passant per una disminució de la natalitat.
En les properes dates l'INE donarà a conèixer l'actualització del Padró d'Habitants corresponent a 1 de gener  de 2012, després que ja hagin estat aprovades pel Consell de Ministres espanyol.