Aquest mes de desembre més de 14.000 personalitats d'arreu del món han rebut el llibre Catalonia calling. El món ho ha de saber. Es tracta d'una iniciativa de la revista Sàpiens per tal de donar a conèixer la realitat catalana a personatges de projecció internacional amb responsabilitats institucionals, polítiques, econòmiques, socials o culturals. Qui els hi envia un exemplar d'aquest llibre és una persona anònima que mitjançant un micromecenatge s'encarrega de la despesa.
El llibre és visualment molt atractiu, amb imatges molt potents, amb continguts fets amb una perspectiva molt didàctica i amb la presència d'experts en les diferents matèries de què tracta: Paul Preston, Germà Bel, Josep M. Solé i Sabaté, Agustí Alcoberro...
Primerament hi ha una aproximació a la nació catalana, és com la presentació d'aquest territori per conèixer els principals esdeveniments de la seva història mil·lenària, així com amb dades geogràfiques i socials del país.
A continuació ja hi ha un dossier complet de 1714, de la Guerra de Successió, del perquè va optar pel bàndol austriacista, del setge a Barcelona, i com es posava fi a l'Estat català arran de les conseqüències de la derrota i la instauració del nou ordre borbònic.
Després hi ha una tercera part que es titula "300 anys Catalunya-Espanya" on tracta de la lluita per l'autogovern en aquest període, parla de les desfavorables relacions econòmiques, del injust sistema de les infrastructures a Espanya, de les intervencions militars que ha patit Catalunya com un territori rebel dins de l'Estat, la defensa de la llengua catalana i de la cultura en general com a nervi del país.
S'acaba la publicació amb una perspectiva optimista de futur, amb la voluntat d'esdevenir un nou estat d'Europa, i posant en valor àmbits on Catalunya és capdavantera com la recerca científica i bioquímica, les exportacions, el turisme, la solidaritat, l'avantguarda...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada