Una de les qualitats que més identifica la societat catalana és la seva capacitat associativa. La societat civil ha sabut sempre agrupar-se i organitzar-se per tal d’assolir uns objectius que, segons els temps i les circumstàncies, han estat de caràcter ben divers: científics, culturals, socials, laborals, esportius, etc., i que han influït decisivament en el desenvolupament d’un teixit social molt ric, plural i actiu.
L’associacionisme cultural engloba el conjunt d’entitats jurídiques sense ànim de lucre que duen a terme activitats de promoció i difusió de la cultura en els seus diferents àmbits. També és una escola de civisme, de solidaritat i de catalanitat, alhora que un moviment portador i generador de valors humans, socials i de país. És innegable la importància i la transcendència del moviment associatiu cultural, i la seva valuosa aportació al conjunt de la societat. Per aquest motiu el Govern de la Generalitat impulsa iniciatives que contribueixin al seu reconeixement.
L’any 2014 es compleix el 150 aniversari del quart Festival Euterpe, organitzat per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El dia 4 de juny de l’any 1864, amb la implicació desinteressada de la societat civil, de l’empresa privada i de les administracions locals, la ciutat de Barcelona acollia dos mil cantaires de cinquanta-sis societats corals d’arreu de Catalunya, en el que ha estat considerat com un dels moments de màxima esplendor del moviment coral claverià.
Per aquest motiu s’ha considerat el dia 4 de juny la data més adequada per celebrar una jornada anual que faci més visible la tasca que fan les entitats culturals en la nostra societat, i per facilitar un major coneixement de les seves activitats i dels equipaments culturals que gestionen.
Acord de govern 76/2014 de 27 de maig
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada