La vigília de la Diada, el Parlament ha lliurat al metge i investigador Manel Esteller Badosa la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya, un guardó que es concedeix des de l'any 2000. L'acord de l'atorgament de la distinció va ser presa el passat mes de juliol per unanimitat dels membres de la Mesa del Parlament, i en la resolució es va remarcar el reconeixement "a la tasca d'investigació i els èxits assolits per Esteller en la seva lluita contra el càncer humà i la seva contribució a la projecció d'una Catalunya capdavantera en la recerca científica" així com fer palesa "l'aportació al progrés col·lectiu que ha significat l'aplicació de les seves investigacions en àmbits tan diversos com les ciències humanes i socials, les ciències de la vida i de la salut, l'enginyeria, la tecnologia i les ciències experimentals".
Manel Esteller
Manel Esteller Badosa (Sant Boi de Llobregat, Baix Llobregat, 1968), és un dels metges i investigadors catalans més reconeguts mundialment per la seva lluita contra el càncer.
Llicenciat en medicina per la Universitat de Barcelona (1992), s'hi va doctorar amb un treball sobre la genètica molecular del carcinoma d'endometri (1996). Del 1997 al 2001, va fer els estudis de postdoctorat a la Universitat Johns Hopkins de Baltimore (EUA), on es va centrar en la relació entre la metilació de l'ADN i el càncer. Entre el 2001 i el 2008, va dirigir el Laboratori d'Epigenètica del Càncer del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO).
Actualment és director del Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL). És també professor de genètica de la Universitat de Barcelona, professor d'investigació de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i ocupa el càrrec de president de la Societat d'Epigenètica, d'àmbit internacional.
És autor de més de tres-cents articles científics i ha rebut nombrosos premis i reconeixements internacionals. La seva tasca investigadora ha estat fonamental per als descobriments recents d'alguns fàrmacs antitumorals i obre el camí per conèixer l'epigenoma humà, un projecte internacional en què Esteller té un paper cabdal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada