dilluns, 16 de gener del 2017

Bye bye President Obama!

Enfilem els darrers dies de la presidència de Barack Obama al capdavant dels Estats Units. Un president, que vist des d'Europa, ha mostrat una proximitat a la gent -l'Obamacare n'és el paradigma-, i que en certa manera ha intentat unes relacions internacionals més empàtiques i potser menys "imperialistes" que en altres temps, rebaixant tensió amb estats com Cuba o l'Iran.
El seu llast ha estat la quantitat d'il·lusió que va generar en un començament amb el seu Yes we can i que li va marcar uns reptes que no ha pogut complir en la seva totalitat. De totes maneres els indicadors econòmics no li han estat del tot desfavorables.
Ara correspondrà a periodistes, historiadors i politòlegs de fer un balanç dels seus vuit anys de presidència, tot i que sembla que el proper inquilí de la Casa Blanca el farà si cap, millor.
***
Adjunto un vídeo, que a mode d'homenatge tant celebritats com persones anònimes, han volgut reflectir què ha significat la trajectòria de Barack Obama a la presidència dels Estats Units.