dissabte, 18 de maig del 2019

Nova Gent 85

"Ara el cinema és només un somni". Amb aquesta frase de la pel·lícula Cinema Paradiso s'enceta l'editorial d'un nou exemplar de la revista escolar Nova Gent que arriba ja al número 85. La publicació té com una portada un collage de les pel·lícules que han escollit els alumnes de cicle superior d'entre les seves preferides. El motiu? Doncs perquè la revista conté un recull dels treballs guardonats en els diferents concursos de Sant Jordi (prosa, poesia i dibuix), i en el cas de les narracions, el tema era el món del cinema, ja que la setmana cultural de l'escola va estar dedicada al setè art.
Us adjunto un fragment de l'editorial que diu així: 
L’escola es va mudar amb cartells de pel·lícula, material antic, publicacions... Vam poder fer d’actors i actrius, vam enregistrar les nostres pel·lícules, vam conèixer cançons de cinema, vam utilitzar efectes especials... i per acabar, com no podia ser d’altra manera, vam acabar amb una sorprenent gala del cinema. Tot plegat va ser una experiència molt gratificant.
La setmana cultural també arriba a les vostres llars en forma de revista ja que teniu a les mans un recull de treballs literaris en què les narracions tenen el cinema com a protagonista: tardes de cine amb crispetes, pel·lícules extraviades, personatges que surten de la pantalla... A més dels contes, també podreu llegir els poemes que han estat premiats en el concurs literari de Sant Jordi, que a diferència de la prosa, són de temàtica lliure.
Ah! I no ens oblidem dels dibuixos de Sant Jordi que ja són un clàssic de les activitats de l’escola. Qui més qui menys s’enfronta al paper en blanc amb ganes de plasmar la diada dels llibres i de les roses amb un toc d’originalitat.
Contes, poemes i dibuixos són una mostra del talent dels nostres petits artistes, així que us convidem a gaudir d’aquest tast de cultura i creativitat que neix de l’esforç de tots ells.