dissabte, 14 de setembre del 2019

Segona onada: mar arrissada #TsunamiDemocràtic

Els objectius del Tsunami Democràtic són ambiciosos. Tanmateix són els mateixos que, sense gaire dificultat, posen d’acord una multitud. Drets, llibertat, autodeterminació.
No ens cansarem de dir-ho: qui defensa un dret el defensa en benefici de tots.I els drets, les llibertats i l’autodeterminació es defensen exercint-los. Per això, el marc actual no pot ser assumir que «La sentència serà dura», sinó que les opcions són: «O absolució o resposta». O llibertat i drets, o resposta.
Tsunami D no pretén ser només una reacció a la sentència del Tribunal Suprem o de qualsevol altre tribunal. Pretén recordar a la minoria que ostenta el poder i que restringeix, limita i anul·la drets i llibertats: «Vosaltres sou a dalt, però nosaltres som a tot arreu». I interpel·la també els que som a tot arreu. Ens convida a prendre la iniciativa. Ens ho deia Joan Brossa: el veritable poder el té, sense saber-ho, la gent. El motor som tots. I si cal, es posa en marxa o s’atura, quan convingui, de manera intel·ligent i creativa. Ha arribat l’hora. Estem a punt. Som en temps de compte enrere.
No violents i determinats alhora, resistim i capgirem la maniobra repressiva amb l’ús de la desobediència civil. Per ser efectiva, aquesta desobediència civil ha de tenir un objectiu clar, adaptar-se a les circumstàncies i ser capaç de prolongar-se en el temps. Les lluites guanyades, tant passades com actuals, ens marquen el camí: perseverança, determinació i coherència. Creant futur.
Tsunami Democràtic no surt del no-res. El tsunami som molts: sorgeix per avançar en el que vam començar fa temps (a Arenys, els 11 de setembre, el 9-N, l’1 i el 3 d’octubre) i que continuem ara. No ens aturem: seguim, aprenem i reprenem. Venim de lluny. Mirem endavant. Cap a la defensa i l’exercici de drets, la llibertat i l’autodeterminació. Estem en marxa.
El Tsunami Democràtic ha començat. I no hi ha força que pugui aturar el poder de la multitud que avança.