dilluns, 12 d’octubre del 2020

Vida

 

VIDA. Aquest és el títol del llibre que recentment ha publicat la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Ascó i que aplega la seixantena de microrelats participants en el concurs que es va convocar el passat Sant Jordi i que tenia com a temàtica el confinament provocat per la pandèmia de la Covid-19. Històries reals o de ficció, però que formen part d'un 2020 que mai més oblidarem.

Aquests microrelats esdevenen un testimoni de les vivències, dels sentiments, de les emocions que ens va despertar un confinament que ens va posar davant l'espill i ens va fer descobrir el vulnerables que som. Va ser aquell període complex en què vam comprovar la tasca imprescindible de tots aquells professionals que tenen cura de nosaltres: els sanitaris i tot el personal dels hospitals  dels centres de salut, els treballadors de la seguretat, els transportistes i botiguers, els professionals de la comunicació... tots aquells essencials que ens van fer més fàcil aquell dia a dia. És a tota aquesta gent a qui s'ha volgut dedicar el llibre VIDA, un títol que vol ser un clam a sobreposar-se a l'adversitat.

El llibre està il·lustrat pel dissenyador Oscar Navarro, que encara ha fet més atractiva la publicació.

La presentació del llibre VIDA es va fer en el marc de la Nit de la Cultura d'Ascó, que va tenir lloc el passat mes de desembre.