dimecres, 28 d’abril del 2021

Malpàs 109

Una fotografia des del porxo de l'ermita de Sant Miquel, de la Sonia Navarro, és la protagonista de la portada del número 109 de Malpàs, corresponent al mes de març de 2021.
En l'apartat de l'actualitat, l'exemplar recull aquelles notícies que han protagonitzat el primer trimestre de l'any, algunes d'elles condicionades per la pandèmia com van ser el campament reial que van haver de muntar els Reis de l'Orient o el Sant Antoni Indoor que van organitzar els Majorals i les Majorales de la festa. Però si hi va haver una notícia que va marcar els primers compassos de l'any, va ser la nevada del 9 de gener. Un recull d'imatges en deixa testimoni.
A més, un clàssic del primer exemplar de l'any és la fotografia dels nadons nascuts l'any anterior, i que en poc més d'un mes, protagonitzaran la plantada de l'arbre a l'ermita de Santa Paulina, al paratge de Mas de Prades.
La protagonista de l'I tu, què estudies? és la Blanca Morales, estudiant del Grau d'Estudis Anglesos a la URV.
L'Ascó d'ahir ens remet a la tradició de la plantada del pi que cada Nadal fan els Quintos i Quintes i a l'art del pessebre, el record fotogràfic ens trasllada a una cantada de caramelles de l'any 1971 i amb la premsa d'ahir viatgem fins l'any 1927 amb una festa organitzada per les germanes de la Consolació.
A jugar fa un anàlisi detallat del patrimoni d'Ascó a través dels jocs amb un text de Biel Pubill.
Un article interessant de Felip Fucho i de Montserrat Ortiz ens explica un producte de la terra poc habitual com són les olives blanques.
El medi ambient ens ocupa i ens preocupa, és així com Anna Ferrús signa n article sobre l'amiant.
Esports, literatura, passatemps... són moltes altres de les seccions que completen aquest nou número de la revista Malpàs.