dilluns, 23 d’agost del 2021

Lletra de convit a la festa

SALUTACIÓ

Benvolguts i benvolgudes veïns i veïnes,

Ens trobem de nou a les portes de la festa major d’estiu, unes dates que arriben quan encara cueja la pandèmia que arrosseguem des de fa un any i mig. Poc ens podíem imaginar que l’any 2020 deixaríem de viure una festa major. Tampoc ens podíem pensar que la festa de 2021 no seria tot el normal que desitjaríem. Estem vivint temps inèdits, i les accions a emprendre també són inèdites. Vivim encara pendents de les adaptacions per sobreposar-nos a una situació que de ben segur, estem més a prop de superar.

És per tot això que, en primer lloc, us hem de demanar paciència, i entendre que qualsevol de les decisions preses o que s’hagin de prendre són fruit de les circumstàncies actuals. Ens correspon a l’administració fer complir la normativa vigent en cada moment. Començant pels aforaments als actes, una situació que ens pot acabar generant algun maldecap, que us preguem que sapigueu disculpar. A més de respectar altres recomanacions com l’ús de la mascareta. Es tracta de fer un últim esforç, sent conscients que encara que aquest període ens ha fet més resilients, també ens està deixant esgotats.

Si bé l’any passat es van arribar a organitzar dues festes majors -una normal abans del mes de març, i una adaptada a partir del mes de juny-, cap de les dues es va poder portar a terme. Enguany ja podem reunir-nos per celebrar els nostres patrons, però continua sent una festa condicionada, pe exemple, pels horaris de les activitats culturals, que a dia d’avui, no poden anar més enllà de les 12.30 de la nit.

Des d’aquestes línies volem agrair la tasca de les diferents entitats esportives i culturals que han pogut organitzar les seves activitats. A les persones de la comissió de festes, que malgrat les dificultats, han volgut mantenir l’esperit de la festa. Al personal de l’àrea de Cultura, a la gent de la brigada, de la neteja i del servei de vigilància, ja que els correspon vetllar perquè la festa arribi a bon port. Gràcies sinceres!

Abans d’acabar, voldria dedicar unes paraules a la nostra pregonera, la Nati. Ella és un exemple de persona compromesa amb el poble i les seves celebracions, i per tant, mereixedora de pronunciar el pregó, entre d’altres motius, per la seva dedicació a la comissió de festes. De ben segur que aquestes paraules les subscriurien els regidors de festes que m’han precedit.

Moltes gràcies a tothom qui ha entès, ha facilitat i ha ajudat, sempre en positiu. La festa major també és la suma de voluntats que ens fa poble.

Que sigui una Festa Major compartida i sentida com mai!

Bona festa major 2021!

JOSEP MARIA RADUÀ i SERRA
Regidor de Cultura, Festes i Tradicions