diumenge, 21 de juliol del 2024

Malpàs 122

Ja es pot trobar a la llibreria el número 122 de la revista Malpàs, corresponent a juny de 2024. La portada està dedicada a la celebració a Ascó del Tradijoc, que aplega l'alumnat de 1r d'ESO dels centres educatius de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

En aquesta ocasió la revista viatja fins a França i Suïssa a la secció Malpàs al món amb la Joana i la M. Dolors. 

L'actualitat es fa ressò, entre d'altres, d'activitats de la Setmana Santa i la Pasqua, o les sortides organitzades pel Col·lectiu de Dones i l'Orfeó d'Ascó, els resultats a Ascó de les eleccions al Parlament de Catalunya i al Parlament Europeu, així com de la visita al nostre poble d'una comunitat xinesa de Barcelona que venia per conèixer el poble on havia nascut Sant Pere Màrtir Sans i que és de molta devoció per aquests catòlics de la Xina.

Asconencs pel món ens atansa l'estada a Bolonya de Miquel Rodríguez Ortiz, estudiant d'Enologia a la URV.

A la secció Arrels Felip Fucho ens parla d'"Una mezuzah a Ascó?", i l'Antònia Serres de les "Antigues vies de comunicació entre Tortosa i Lleida", fem una mirada enrera amb una Angelet de Pasqua després de la guerra; i hi ha força informació i imatges de la celebració del Tradijoc, que assolia la divuitena edició i que per primer cop acollia Ascó.

També recull les notícies de l'Escola Sant Miquel, l'Institut de Flix, el Club d'Atletisme d'Ascó i el Club Handbol Ascó, així com de les Regidories de Salut i d'Esports.

Al Racó literari hi ha informació sobre el lliurament dels Premis Vila d'Ascó i de les activitats del Club de Lectura. Mentre que Joan Biarnés ens parla de "100 anys de vida i fi de tecnologia, Telefònica" a la secció Noves tecnologies.