diumenge, 16 de setembre del 2007

Les notícies dels 20 anys



El programa El suplement de Catalunya Ràdio celebra els seus 20 anys en antena, i ha endegat una gimcana al llarg de tota la temporada: la Gimcana del Vintage. La primera prova consisteix en respondre a la pregunta Quina notícia destaqueu d’aquests darrers 20 anys, i per què?
És difícil en un període de temps històricament curt escollir un únic esdeveniment.
Ara bé, pensant-ho molt, aquesta ha estat la meua tria: la notícia més destacada d’aquestes dues dècades ha estat l’atac a les Torres Bessones de Nova York l’11-S de 2001. No únicament pel que va suposar en aquell moment, pel xoc que va produir arreu del món, sinó també per les conseqüències que ha provocat… i les que seguirà provocant. Algun analista va parlar que l’11-S era com el “bateig” o l’inici del segle XXI. Només per això, ja és una de les notícies dels 20 anys.
D’altra banda, i des d’una òptica catalana, no hem d’oblidar un altre esdeveniment d’aquests 20 anys com va ser la celebració dels Jocs Olímpics a Barcelona l’estiu de 1992. Va ser una manera per projectar mundialment la capital de Catalunya, i doncs en certa manera, donar a conèixer i situar el país en el mapa. Tot i que mai és suficient…