dimarts, 25 de setembre del 2007

Premi de narrativa breu per a joves 06


Us faig cinc cèntims dels quatre relats guanyadors del XVI Premi de narrativa breu per a joves 06, editats per l’Ajuntament d’Ascó, en una bona iniciativa que permet als joves autors veure ja publicada la seua obra. Un incentiu vàlid –no tot ha de ser econòmic- per promoure l’escriptura –i esperem que també la lectura!- entre els nois i les noies de 14 a 20 anys.


De cor sincer, d’Arturo Padilla de Juan, de Montornès del Vallès.
Explica com dos terroristes d’una ètnia fictícia (akerds) segresten els alumnes d’un col·legi turc. El relat descobreix els sentiments dels terroristes, de la mestra, dels alumnes –especialment d’un, en Kemal, un nen ingenu i innocent- fins arribar al desenllaç.


El segrest de Svetlana, d’Aina Pubill, d’Ascó.
Relat d’acció contextualitzat a la Ribera d’Ebre en què es destaca el valor de l’amistat d’un grup d’adolescents. Una noia d’origen romanès, Svetlana, és segrestada i els seus amics d’institut comencen una aventura per saber on es troba la seua amiga.


Elisa, de Neus Montaña, d’Ascó.
Aquesta història ens trasllada a París, la ciutat de la llum, però també la ciutat de l’amor. En aquesta ocasió li arriba l’amor a l’Elisa mentre està asseguda en un cafè parisenc...


Jo, l’ombra, de Cristina Morcillo, d’Ascó.
Una obra dura en què una model de passarel·la, Clara, és la protagonista juntament amb la seua ombra que fa de veu interior i narradora d’una situació crua amb problemes d’anorèxia i drogues.