dilluns, 12 de novembre del 2007

Moncada al teatre

IMATGE PROMOCIONAL DE L'OBRA


L’aigua. Aquest és el títol d’un recull de textos de l’escriptor Jesús Moncada i que està portant als escenaris el Centre d’Arts Escèniques de Terrassa. És el primer cop que la literatura de Moncada és estrenada al teatre i ho fa amb una adaptació de fragments de les obres El cafè de la granota, Calaveres atònites i Històries de la mà esquerra.
Com no podia ser d’altra manera, Mequinensa és l’espai on es desenvolupa l’obra i la fitxa de l’obra ens diu que L'aigua és la història d'un advocat barceloní que arriba al municipi del Poble Vell de Mequinensa per treballar en un jutjat local, on entra en contacte amb la realitat del municipi. L'autor de Mequinensa va narrar en molts llibres la seva relació amb l'antic municipi desaparegut l'any 1970 sota les aigües del pantà que porta el seu nom”.
De moment ja ha passat per Terrassa i Girona i ara s’està a la Sala Muntaner de Barcelona. A Mequinensa hi arribarà a mitjans de desembre. Esperem que l’obra sigui el màxim fidel a la visió que Jesús Moncada va donar del seu poble a través dels seus llibres.
Jo tinc ganes de veure-la...