dimecres, 4 de juny del 2008

Cometas en el cielo

“Una extraordinaria novela hecha con todos los grandes temas de la literatura y la vida: el amor, el honor, la culpa, el miedo y la redención” (Isabel Allende)

La darrera de les lectures ha estat la novel·la Cometas en el cielo de Khaled Hosseini. Recomano la lectura d’aquest llibre que ens endinsa en la història recent d’Afganistan amb totes les vicissituds que ha patit aquest país cresol de pobles mil·lenaris. No únicament pels bombardejos ocorreguts després de l’11-S –que podem tenir més presents-, sinó per la història d’un Afganistan que en menys de trenta anys ha vist caure una monarquia, que ha estat sota domini del comunisme soviètic, que ha passat per mans dels talibans, finalment l’Aliança del Nord. A més explicant-te un país a partir de les seues tradicions, de les relacions socials que s’hi esdevenen... Però aquest context no és res més que l’escenari d’una novel·la que t’enganxa des del començament, que planteja moments de diferent càrrega emotiva, un relat intens, amb punts tràgics, i tot plegat al voltant de l’amistat. El que succeeix s’explica per la forma d’entendre l’amistat, de respectar-la, de compartir-la... i que tantes coses ensenya en la vida, a vegades com un premi, moltes altres com un càstig.
Ressenyant aquest llibre te n’adones de perquè ha estat un dels best seller dels darrers anys, a part d’haver estat portada al cinema. Acabes la novel·la i t’imagines la felicitat reflectida en els estels voleiant el cel de Kabul un matí d’hivern.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No he tingut ocasió de llegir el llibre, però la pel·lícula està realment bé. Molt recomanable.

Anònim ha dit...

Només vull informar a la gent d'Ascó el 12 de juny a les 19.30h l’Arxiu Comarcal de la Ribera (C/Antoni Gaudí, 23 de Móra d’Ebre) serà la seu de la presentació del llibre de Xavier Garcia La primera dècada de lluita antinuclear a Catalunya (1970-1980), editat per la Unió Social de Torroja del Priorat, entitat organitzadora dels Jocs Florals de Torroja, i l’Arxiu Comarcal del Priorat.

La Història d'un poble no és només el passat llunyà, sinó també el més recent.