dijous, 30 d’abril del 2009

Mostra de llibres

El dia de Sant Jordi, i per segona edició consecutiva, el CERE i l’Ajuntament de Flix van organitzar la 2a Mostra de llibres de la Ribera d’Ebre. Com l’any anterior, una bona idea per apropar i difondre els autors de la comarca i les seues obres. Durant tot el dia les parades de llibres de Flix van posar a la venda obres “de casa”; en el programa especial que cada any emet Ràdio Flix també es va parlar de la Mostra amb diverses intervencions en directe. Ja per la tarda, a banda de la presentació dels llibres, s’hi va afegir la participació del CEIP Enric Grau i de l’IES Flix, amb la lectura en veu alta de fragments de l’obra de La cova del silur de Laura Mur, i amb la presentació d’una exposició dedicada a l’escriptor de Mequinensa Jesús Moncada.
Una novetat més va ser la participació de les dones nouvingudes que participen al curs d’acollida que organitza el Consell Comarcal a Flix i Móra d’Ebre. En aquest cas, les nouvingudes de Flix van traduir un poema català al seu idioma, el van enregistrar i aleshores es va emetre per Ràdio Flix.
Com a cloenda, un fantàstic concert de Túrnez&Sesé, que ha musicat poetes com Salvador Espriu, Maria Mercè Marçal o Josep de Flix.