divendres, 3 d’abril del 2009

Noves actuacions del COMEBE

El COMEBE té previst senyalitzar i recuperar vuit espais més de la Batalla de l’Ebre al llarg de 2009. Entre aquests s’hi troba el búnquer dels Reguers d’Ascó, el qual va ser construït pel bàndol franquista a l’abril de 1938.
Les altres actuacions són: la dignificació i el trasllat de restes humanes al Memorial de les Camposines –l’acte d’homenatge dels quals té lloc demà dissabte 4 d’abril a les 12 del migdia-, la senyalització de la ruta a peu per les trinxeres de la Pobla de Massaluca; la recuperació, museïtzació i senyalització del refugi antiaeri de la plaça de la Font Gran de Benissanet; la nova senyalització del castell de Miravet i del refugi antiaeri de Flix, i la inauguració del complex defensiu del Fort del Sorio de Caseres i del Fort d'en Blario de Batea.
Una altra de les actuacions que hi havia previstes a Ascó, l’aula de formació, segons s’ha indicat, no es consolidarà fins més endavant (2013-2015) ja que de moment s’opta per donar prioritat i atraure visitants als centres ja existents.

IMATGE: pas de l'Ebre a la zona de Barbers d'Ascó per on va travessar la XI Brigada Internacional sota el comandament del cap de milícies José Antonio Valledor.