dimecres, 20 de maig del 2009

El Tercer Congrés Catalanista a Móra d’Ebre

El Tercer Congrés Catalanista arriba a la Ribera d’Ebre amb una jornada dins de l’àmbit de llengua i cultura que tractarà d’El treball en el territori. El patrimoni cultural i natural i els centres d’estudis, que tindrà lloc el dissabte 23 de maig a l’Escola Municipal de Música i Dansa de Móra d’Ebre.
Adjunto text i programa sobre la jornada:

Avui tenim una xarxa de centres d’estudi molt ben travada des d’un punt de vista comarcal que persisteix a vehicular la investigació sobre el patrimoni cultural i natural i que abasta pràcticament totes les disciplines del coneixement. És un àmbit molt important, complementari de l’universitari, i molt arrelat en el conjunt de països de parla i cultura catalana.
Aprofitar aquesta xarxa és immergir-se de ple en totes les comarques i territoris i conèixer-ne les inquietuds i les necessitats. D’aquest coneixement i d’aquest diàleg amb el territori, n’ha de sortir un projecte de país a què tothom se senti cridat.

11h Ponència marc, a càrrec de Joaquim Ferrer (historiador)
12h Treball en grups:
-
La recerca i la relació amb les universitats, amb Josep M. Ninot (president de la Institució Catalana d’Història Natural)
-
Les publicacions i la seva difusió, amb ponent per confirmar
-
La relació amb l’administració, amb Josep Santesmases (president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana)
-
La implicació amb el territori i la resposta de la societat, amb M. Carme Jiménez (directora de l’Institut Ramon Muntaner)
13:30h Dinar
15h Taula rodona amb un representant de cadascun dels grups de treball
16h Elaboració de les conclusions provisionals
17h Cloenda