dijous, 27 d’agost del 2009

Lliurat el XXVII Premi Ribera d'Ebre


Ahir a la nit al local del cine de Vinebre es va fer lliurament del XXVII Premi de Narrativa Ribera d'Ebre. El guardonat va ser l'escriptor de Traiguera Armando Vericat amb l'obra La vall del miracle.
Aquesta és la notícia apareguda a El Punt signada per Carina Filella:

Un escriptor del Baix Maestrat s'endú el premi de narrativa Ribera d'Ebre
«La vall del Miracle», d'Armando Vericat, és un «‘thriller' històric» ambientat el segle XVI
Un autor novell, Armando Vericat Climent, de Traiguera (Baix Maestrat), es va emportar ahir a la nit el 27è premi de narrativa Ribera d'Ebre, la convocatòria literària més veterana de les Terres de l'Ebre (dotada amb 3.000 euros i la publicació a Cossetània), amb l'obra La vall del Miracle. És, segons Núria Grau, membre del jurat, un «thriller històric» que s'ambienta al segle XVI, al nord del País Valencià, «en unes terres dominades per l'orde militar de Montesa». El lliurament del guardó va tenir lloc ahir a la nit, en el transcurs del tradicional sopar que cada any s'organitza al local municipal de Vinebre.
Un capellà «una mica faldiller», que es cura miraculosament d'una ferida mortal a l'ermita de la Mare de Déu de la Font de la Salut, és el protagonista La vall del Miracle, l'obra guanyadora del premi de narrativa Ribera d'Ebre. Aquest capellà, que en agraïment a la Verge salvadora decideix quedar-se com a ermità al seu santuari, viurà desprès una sèrie de històries, des de relacions amoroses prohibides fins la que protagonitza un home llop. Aquestes històries es basteixen en una narració «molt ben travada», segons va explicar Núria Grau, membre del jurat juntament amb M. Carme Correcher, Sílvia Veà, Albert Guiu i Àngels Pérez.
L'acció de La vall del Miracle, que segons Núria Grau es pot inscriure dins el «thriller històric, se situa al nord del País Valencià, al segle XVI, «en unes terres dominades per l'orde militar de Montesa», segons Grau. L'autor d'aquesta novel·la coneix bé l'entorn on se situa l'acció, ja que Armando Vericat Climent és de Traiguera (Baix Maestrat), municipi on es troba el santuari de la Verge de la Font de la Salut.
Armando Vericat, un autor novell que amb aquesta obra fa la seva primera incursió en el món editorial, es va emportar ahir a la nit els 3.000 euros de dotació del premi de narrativa Ribera d'Ebre. A més, Cossetània Edicions publicarà l'any que ve l'obra guanyadora.
Enguany optaven al guardó riberenc 31 treballs, una xifra molt més elevada que en l'edició de l'any passat, quan només s'hi van presentar vuit originals.

Vitalitat del premi
«Hem de destacar la vitalitat del premi», deia ahir Núria Grau, que va explicar que enguany s'hi havien presentat diversos autors del País Valencià i de les Balears.
El veredicte del jurat es va fer públic durant el sopar que, com cada any, es va organitzar al local municipal de Vinebre i que, en aquest ocasió, va ser presentat per la periodista Mònica Cid. Va ser la 27a edició del premi més veterà de les Terres de l'Ebre.