divendres, 21 de maig del 2010

Conveni CERE-Consell Comarcal

El Consell Comarcal i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) formalitzen el conveni de col•laboració
El Consell aportarà aquest 2010 fins a 20.000 euros al CERE

19/5/2010. El president del consell Comarcal, Bernat Pellisa, ha subratllat la rellevància del CERE com a institució comarcal implantada a tots els municipis i transversal, ja que entre els seus socis hi ha veïns de tots els pobles, de totes les tendències polítiques i de totes les edats. “El CERE és la eina de reivindicació de la identitat comarcal, precisament ara, que vivim un moment de crisi, econòmica i també social, arran dels darrers esdeveniments que han passat els últims mesos, el centre d’estudis riberenc ha esta a l’alçada de les circumstàncies” ha afegit. Respecte el conveni Pellisa ha assenyalat que es tracta d’una actualització del que es va l’establi l’any 1994 i que arriba després del ressorgiment de l’entitat”. El president de l’ens comarcal ha tancat la seva intervenció esperant que la propera fira del llibre ebrenc, organitzada pel CERE i que es celebrarà d’aquí unes setmanes, tingui tant èxit com les edicions precedents.
El president del CERE, Albert Pujol, ha situat el conveni a la base econòmica de l’entitat ( que l’any passat va disposar d’un pressupost de 80.000 euros). Pujol ja ha apuntat que el conveni “ permetrà que el centre d’estudis pugui contractar dos persones a mitja jornada durant tot un any. Dos llocs de treball que genera l’entitat i que ens fa sentir molt orgullosos”. El president del centre d’estudis ha volgut fer extensiu els beneficis del conveni a tota la comarca recordant que “ l’estructura professional de CERE permet realitzar activitats de molt nivell a tots els municipis de la Ribera i involucrar a totes les entitats de la comarca per mirar tots cap al mateix sentit. Per això crec que el conveni que avui firmem no només és important per les entitats que el signen sinó per totes les entitats de la comarca”.
El conveni entre el Consell Comarcal de la Ribera i el CERE, com ha apuntat el conseller de Cultura, Juanjo Duran, és un conveni anual que funcionarà com un contracte programa, es a dir, el Consell farà una aportació econòmica ( de fins a 20.000 euros ) a les diferents activitats que li presenti el centre d’estudis.

Text i imatge: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
http://www.riberaebre.org