dimarts, 25 de maig del 2010

Sant Antoni d'Ascó, festa d'interès nacional

La festa de Sant Antoni d'Ascó ja és Festa patrimonial d’interès nacional.

Es considera festa patrimonial d’interès nacional la celebració d’origen remot, estructurada a partir de seqüències rituals basades en costums i manifestacions simbòliques de caràcter identitari, que té una projecció nacional, segons el Decret 389/2006 del Patrimoni Festiu de Catalunya.

Aquesta sí que és una bona notícia, ja fa temps que s'hi ha treballat i comencen a donar fruit els esforços per reconèixer i difondre la festa més arrelada, popular i tradicional d'Ascó. Recordem que el gener de 2005 el Consell Comarcal ja la va catalogar com a Festa d'Interès Etnològic de la Ribera d'Ebre.

Tot i que des de finals de gener se sabia que la petició havia anat superant els tràmits per arribar a aquesta declaració, quan aquesta ja s'ha oficialitzat és un autèntic goig per aquells que d'una manera o altra hem pres part en el procés, ja sigui com a interlocutors o aplegant la documentació que ha permès haver arribat fins aquí.

Cal felicitar a la gent d'Ascó, a les persones que ho han fet possible i a tots aquells que d'una manera o altra se senten partícips d'aquesta festa.

ACORD DE GOVERN DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA
El Govern declara set festes patrimonials d'interès nacional

DIARI DE TARRAGONA
La Festa Major d'Ascó, celebració d'interès nacional

EL PUNT
El govern declara la festa de Sant Antoni d'Ascó com a festa d'interès nacional

LA MALLA.CAT
Dues noves festes engrossen el patrimoni festiu de Catalunya

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES
El Govern declara set festes patrimonials d'interès nacional