diumenge, 26 de juny del 2011

Setge al català

Fa dies, i en alguns territoris, fa anys que veiem com el català és assetjat per part d'uns polítics que veuen en el tema de la llengua un cavall de batalla que els ajuda a guanyar eleccions mostrant-se com bons vassalls del poder espanyol.

Avui la portada del diari ARA se'n fa ressò posant negre sobre blanc les iniciatives empreses en els últims temps per part dels dirigents d'un partit polític en els tres territoris que compartim la llengua catalana com un dels nostres signes d'identitat.

El PP del País Valencià ja fa temps que mostra la seva vertadera cara amb fets com la supressió de les emissions de TV3, i ara amb la voluntat d'eliminar les línies en valencià a les escoles. Per la seva banda, a les Illes Balears el nou govern del PP ha decidit suprimir la direcció general de Política Lingüística i ja en campanya va parlar d'adaptar els llibres de text a les varietats dialectals de les diferents illes. Finalment, l'estocada aquí al Principat ha estat veure la presidenta dels populars catalans reclamant l'educació bilingüe pel seu fill. Sense desmerèixer el dret que té de fer-ho, no hem d'enganyar-nos i cal entendre aquest gest amb una finalitat política evident.

Malauradament, aquesta és la presidenta d'un PP que permetrà que tirin endavant els pressupostos de la Generalitat a falta d'altres suports. Potser comença a ser hora que la resta de partits, començant per qui ostenta el govern, s'ho facin mirar. No creieu que en les actuals circumstàncies calen dosis de generositat? A veure si per un dia tant CiU, ERC, SI i fins i tot el PSC, posen els interessos de país per davant dels interessos de partit.