dilluns, 17 d’octubre del 2011

A la ville de... Barcelona!

Fa vint-i-cinc que Samaranch va pronunciar les mítiques paraules "A la ville de... Barcelona!!". Precisament l'efemèride coincideix en el moment en què Tarragona, encara que en un abast diferent, ha aconseguit ser nominada per acollir la celebració dels Jocs del Mediterrani 2017.

Per Barcelona aquella nominació i l'èxit de l'esdeveniment del 92 va suposar un revulsiu per la ciutat, per posar-la encara més al mapa, per ser exemple del bon saber fer organitzant grans esdeveniments, per revolucionar l'urbanisme d'algunes zones de la ciutat... Potser va anar tan bé que durant massa anys es va viure d'aquells rèdits, i també de tant en tant cal saber reinventar-se. Així com poder ser la ciutat més cosmopolita del món començant, això sí, per la defensa de la catalanitat, com a nervi de la seva identitat.

Ara qui té el repte per davant és Tarragona. Segur que juntament amb les altres dotze subseus, serà capaç de generar la il·lusió entre la ciutadania perquè quan toqui, sigui un altre èxit, així com ser capaç de transmetre entusiasme en el recorregut fins allà. I de passada, posats a demanar, a veure si podem aconseguir que des de fora coneguin la realitat catalana.

Per acabar, com ha dit avui l'alcalde Ballesteros en un article: "Gràcies, i a treballar!"